Økologiske fodergræsblandinger

Fordi der blandt forbrugere af fødevarer er et ønske om, at kunne købe økologiske varer samt fordi den nuværende regerings mål er, at det økologiske areal skal være fordoblet i 2020. 

Økologisk Agrowgrass

 

For at være på forkant med udvikling af sorter til det økologiske kornmarked i Danmark, deltager Nordic Seed i det GUDP støttede projekt: Økologisk sortsudvikling. Projektet fokuserer på, at udvikle sorter tilpasset økologiske dyrknings- og markedsvilkår.

Vi har høj prioritet på resistens mod udsædsbårne sygdomme samt, konkurrence evne mod ukrudt samt god bageevne i hvede. Desuden ønskes som i konventionel forædling en generel god sygdomsresistens.

Projektet gennemføres i samarbejde med den tyske økologiske forædlingsstation ”Darzau Getreidezüchtungsforschung”.

Nordic Seed modtager fra den tyske forædler 100 nye linier af vårbyg og vinterhvede hvert år. Disse linier afprøves sammen med de bedste nye linier fra Nordic Seed's egen forædling på to økologiske bedrifter i nærheden af Odder og Skive.

Nordic Seed er kommet så langt i projektet, at den første vårbyg sort DZ 13011 er anmeldt til økologiske landsforsøg i 2015.

Nordic Seed har også egne økologiske græsblandinger, se produktbladene for de økologiske fodegræsblandinger, klik i menuen til venstre.