I samarbejde med 

 

Ny i landmandserfaringer

 

23.11. 2018

 
Projekt Landmandserfaringer køre for 4 sæson, i år med en ny landmand i Sydjylland. Steffen Decker er 4. generation på Stydinggaard, nær Styding ved Haderslev, som han overtog i foråret 2016. Her bor han med Marianne og deres 3 børn på 5, 8 og 10 år.
Steffen er udlært Landbrugsmaskinmekaniker og har arbejdet som selvstændig montør på entreprenørmaskiner i 6 år før overtagelse af slægtsgården. Steffen driver 300 ha som er overvejende JB 5-7 jord.  Der er ingen ansatte på gården, udover sæsonhjælp, Marianne arbejder hjemme på gården på fuld tid. Steffen har valgt et meget varieret sædskifte som ikke ligger i noget fast rul.
 
Historisk har han dyrket maltbyg, raps, frøgræs (alm. Rajgræs/strandsvingel), hvede, hvidkløver til frø og vårhvede. Det er planen at spinat skal introduceres i sædskiftet til kommende sæson. Markplanen i 2018/2019 er: 
 
  • Maltbyg
  • Vinterhvede
  • Alm. Rajgræs
  • Strandsvingel
  • Vårhvede
  • Spinat til frø

Vi prioriterer højt, at så efterafgrøder efter høst, siger Steffen, så vi så vidt muligt altid har plantedække på markerne, derfor har vi også frivillige efterafgrøder.

 
Som en del af projekt Landmandserfaringer, har Steffen etableret storparceller med vinterhvede. Sorterne Torp, RGT Universe, Informer og Chevignon skal vi drage erfaringer med i løbet af kommende vækstsæson. Marken er sået 13/9, på en JB 6-7 og der er sigtet efter 250 planter/m2, forfrugten er vinterhvede og før det vinterraps. Etablering i efteråret har været helt fantastisk, derfor har Steffen valgt at pille planlagte 20,5 ha hestebønner ud af markplanen og erstattet det med vinterhvede.
 
Udover de nævnte sorter i storparceller, er der 116,5 ha med vinterhvede, som fordeler sig på sorterne; RGT Universe(fremavl), KWS Lili(brød), Informer og KWS Dacanto (brød). 
 
Behandlinger i marken:
0,7 Boxer
0,35 Stomp
0,05 Legacy